In de kijker met…

Flex werkplek Breda
Yasmin Elshout
Yasmin Elshout

Founder | Creative

…branding fotograaf Marloes Mol van Edit by Marloes.

Wij kunnen wel hoog van de toren blazen over alle voordelen en USP’s van fotoshootlocatie daglicht Studio Yas. Maar veel liever laten we een aantal van onze klanten aan het woord. Zij zijn als ervaringsdeskundigen de uitgelezen personen om er meer over te vertellen. In de rubriek ‘In de kijker’ vragen we ze dan ook het hemd van het lijf. Over hun zoektocht naar een fotolocatie en de ervaringen met Studio Yas. Want hoe zijn ze in Baarle-Nassau terechtgekomen? Wat gaf de doorslag om voor deze fotoshootlocatie te kiezen? Hoe is het ze bevallen? En last but not least: keren ze in de toekomst nog eens terug? Dit keer aan het woord: fotograaf Marloes Mol van Edit by Marloes.

Marloes, kun je een elevator pitch geven over wat jij in het dagelijks leven doet?
Ik ben lifestyle & branding fotograaf en heb dan ook twee aparte Instagram accounts. Ik richt me met Edit by Marloes op gezin-, zwangerschap-, en newborn fotografie en later is mijn passie ontstaan voor het fotograferen van vrouwelijke ondernemers. Dit vind ik zo enorm leuk om te doen en ik vind het echt heel tof om te connecten met andere vrouwelijke ondernemers. Tijdens de shoot praten we over hun bedrijf en leg ik ze op hun allermooist vast, in hun eigen kracht. Hoe zeecht zijn!

Edit by Marloes

Hoe is jouw carriere als fotograaf begonnen en hoe is het gekomen dat je doet wat je nu doet?
Ik ben 10 jaar geleden mijn lifestyle blog gestart. Toen fotografeerde ik vooral producten en maakte ik sfeerfoto’s. Ik kon uren bezig zijn met het maken van flatlays met o.a. producten en eten. Tot ik in 2018 een burn-out kreeg. Ik werkte toen nog 4 dagen in loondienst en deed mijn blog ernaast. Uit mijn blog haalde ik enorm veel voldoening, maar uit mijn baan in loondienst totaal niet. Dat kostte me alleen maar energie.

Tijdens mijn burn-out wist ik precies aan welke touwtjes ik moest trekken. Ik wilde mijn blog verder uitbreiden en verdiende daar toen al wel wat geld mee. Ik werkte aan mezelf en na mijn burn-out ging ik gelijk een dag minder werken in loondienst, zodat ik meer tijd had voor mijn blog. In 2019 ging ik nog maar twee dagen in loondienst werken en kocht ik een nieuwe systeemcamera. Vanaf toen begon ik regelmatig vriendinnen met hun gezinnetjes vast te leggen en dit vond ik zo leuk om te doen. Ik hou helemaal niet van geposeerd, dus ik wilde ze wel graag op een natuurlijke, speelse manier vastleggen.

In 2020 ben ik Edit by Marloes gestart. Dat ging in een sneltreinvaart. Ik deelde mijn foto’s via Instagram en plande mini shoots in voor €50 per shoot. Hierdoor bouwde ik mijn portfolio op en kreeg ik steeds meer klanten. Ook via-via boekte veel mensen een shoot bij mij. Eind 2020 deed ik ook mijn eerste branding shoot en dat vond ik geweldig om te doen. Ondernemers helpen om online zichtbaar te zijn.

2021 was een topjaar en heb ik meer dan +100 shoots mogen doen. Ik heb enorm veel ervaring opgedaan en hele leuke mensen voor mijn lens gehad. Ik leef nu echt mijn droom en doe eindelijk iets wat ik geweldig vind om te doen.

Kun je met ons een hoogtepunt uit je carrière tot nu toe delen?
Poeh, ik zou er zo niet ééntje kunnen noemen. Ik heb gewoon hele leuke & lieve klanten en vind iedere shoot leuk om te doen.

En heb je ook nog (zakelijke) doelen voor ogen? We zijn benieuwd!
Die hebik zeker. Maar ga ik nog niet verklappen 😉 Momenteel ben ik achter de schermen met iets heel leuks bezig. Dit kost alleen flink wat tijd en daar heb ik de hele maand mei vrij voor gepland. Be continued!

Waarvoor was je op zoek naar een fotoshootlocatie?
Voor mijn 1-hour branding shoots. Ik vind het altijd fijn om een locatie af te huren en daar branding shoots met een tijdsslot in te plannen. Dit is voor ondernemers dieniet teveel tijd kwijt willen zijn aan een shoot en maar een klein beetje content nodig hebben. De exclusieve branding shoot gaat een stapje verder. Hierbij kun je visagie-en haar bij laten doen en zijn we ruim 2 uur aan het fotograferen.

Hoe ben je uiteindelijk bij de daglicht studio van Studio Yas terechtgekomen?
Via Instagram. Ik kwam volgens mij op jouw profiel terecht via-via.

“Het is een fijne, lichte ruimte, dicht bij huis en ideaal voor kortere branding shoots.” – Marloes

We hebben je al een aantal keer mogen ontvangen in daglicht Studio Yas, super tof! Wat vind je zo prettigaan de ruimte?
Het is een fijne, lichte ruimte, dicht bij huis en ideaal voor kortere branding shoots. Als ik het in het kort Studio Yas moet beschrijven denk ik aan:

– Mooie lichtinval
– Leuke hoekjes
– Mooi interieur
– Fijn ontvangst (koffie-thee-chocolade-fruit)
– Mogelijkheid om buiten foto’s te maken

Zou je Studio Yas aanraden aan andere fotografen, ook uit andere vakgebieden? En zo ja, waarom?

Ja, voor motherhood/zwangerschap is de studio ook geschikt vind ik. Alleen mist er dan een opblaasbaar bed ;-).

Dank je wel voor je leuke antwoorden Marloes! Tot snel weer in Studio Yas!

Ben jij nu enthousiast geworden en wil je voor jouw fotoshoot ook graag gebruik van Studio Yas? Dan zijn we daar natuurlijk ontzettend blij mee! Wij delen onze prachtige ruimte namelijk maar al te graag met anderen. Bekijk alle mogelijkheden om daglicht Studio Yas te boeken via deze link. Je huurt de studio al vanaf 2 uur voor € 125,-! Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op via info@studioyas.nl.

Andere blogs

Even voorstellen...

Hi, ik ben Yasmin!

Met Studio Yas help ik ondernemers met het groeien van hun merk en bedrijf door het bouwen van een duurzame social media strategie. Voor meerdere grote opdrachtgevers als Jumbo, Crystal Sands en provincie Noord-Brabant is het tijd om mijn kennis over te dragen aan jou!

Mijn specialisatie ligt voornamelijk op vlak van social media, projectmanagement, website optimalisatie en het uitvoeren van creatieve oplossingen. Naast onze passie voor social media marketing, breiden we graag ons netwerk uit. Daglicht Studio Yas is naast ons kantoor, ook een plek waar creatives samenkomen. Denk aan branding shoots, trainingen en zakelijke lunches.