Zen, relaxed en rust op Ibiza

ondernemen op vakantie
Yasmin Elshout
Yasmin Elshout

Founder | Creative

Met een hoofd vol, een rommelig huis, een volle agenda en vooral moe ging ik op vakantie. Al een aantal dagen had ik niet echt meer bezig gehouden met Instagram content voor Studio Yas om me goed voor te kunnen bereiden op de vakantie en simpelweg omdat de ideeën even op waren. “Geen zin in nu, om wat te bedenken.” Toch ook best wel spannend om weg te gaan van mijn eigen bedrijfje. Tot en met de nacht van de vlucht heb ik gewerkt (tot 1.00 ‘s nachts en om 4:15 uur ging de wekker) om zoveel mogelijk te kunnen chillen als ik weg zou zijn. Ik was immers voor mezelf begonnen voor onder andere vrijheid, overal kunnen werken. Een onschuldige week vakantie zou een perfecte test zijn. En dat bleek.

Man, gechillt heb ik! Naast natuurlijk de nodige trips naar gave hotspots, wandelen en hiken, stappen, uiteten, roadtrippen- en scooteren, heb ik voor mijn gevoel 8 dagen plat gelegen. Op een bedje. Met een wijntje. Naast een grote bak water of een golvende zee. De zelfvertrouwen in mijn voorbereidingen bleken terecht en alle kanalen die ik beheer bleven doorgaan, de taken voor een project beginnen pas weer als ik terug ben en overal stond lekker burgerlijk de out of office aan. Met als gevolg 8 dagen zen, relaxed en good vibes. Het enige waar ik bang voor was is om bekenden in het wild tegen te komen. Zal je altijd zien, plan je een trip naar een ander land, zit je nog met je eigen dorp in hetzelfde restaurantje te keuvelen. Not me please! Een tikkeltje overdreven natuurlijk, maar het punt is dat ik behoefte had aan nieuwe prikkels. Nou, dat is gelukt.

Hoe ik het voor elkaar kreeg om gewoon niet op mijn telefoon te hoeven kijken, zal ik met je delen. Dit is namelijk ook een grote note to self voor als ik weer eens een reisje maak.
  • Maak een strakke planning van de 4 weken voor je op vakantie gaat, maak hierbij onderscheid tussen de volgende twee categorieën: zaken die moeten worden afgerond voor je op vakantie gaat en dingen die je moet automatiseren. Dat tweede zal, in mijn geval, het makkelijkste zijn om te doen als je een online bedrijf hebt. Het enige verschil is dat je nu misschien meer vooruit plant, of mogelijk extra tools gebruikt.
  • De andere categorie, de eindeloos lange to do list die je voor jezelf hebt gemaakt met alles wat af moet voor de vakantie, dat is een wat ander verhaal. Dit is tactiek. Ben jij iemand die een waslijst aan taken opstelt en tegen zichzelf zegt: ik heb pas rust als dit af is? Dan is het echt heel belangrijk om te kijken of al deze taken wel belangrijk zijn, of nog sterker: noodzakelijk zijn om af te ronden voor je in een vliegtuig stapt. Maak jezelf niet drukker dan je al bent, letterlijk en figuurlijk. Houd rust en overzicht, je verhuist niet naar Timboektoe.
  • Vertrouw op jezelf en vertrouw op je voorbereiding. Als je dit niet doet, kun je beter thuis blijven.
  • Laat je klanten op tijd weten dat je in het buitenland bent en baken dit af zoals jij zelf wenst. Ga je bijvoorbeeld 7 dagen weg, dan kan je gerust zeggen dat je slecht bereikbaar bent en zodra je terug komt, direct een afspraak inplant met hem of haar. Wil je dit maar doe je dit niet, hoef je er niet van te schrikken als je meerdere telefoontjes en mails krijgt van klanten of je even het volgende zou willen oppakken. Jij hebt de regie over jouw bedrijf, neem deze ook.

Zo, dat waren mijn belangrijkste tips. En nu ben ik met lekker veel nieuwe energie terug! Bijna herboren (daarvoor moet je toch net wat langer weg denk ik 🤪). En over die nieuwe prikkels ofwel gave hotspots, fijne restaurants, hotels om te willen wonen en mooie uitkijkplaatsen, daar update ik jullie in Instagram bericht over.

Ga jij nog op vakantie? 🏝

Andere blogs

Even voorstellen...

Hi, ik ben Yasmin!

Met Studio Yas help ik ondernemers met het groeien van hun merk en bedrijf door het bouwen van een duurzame social media strategie. Voor meerdere grote opdrachtgevers als Jumbo, Crystal Sands en provincie Noord-Brabant is het tijd om mijn kennis over te dragen aan jou!

Mijn specialisatie ligt voornamelijk op vlak van social media, projectmanagement, website optimalisatie en het uitvoeren van creatieve oplossingen. Naast onze passie voor social media marketing, breiden we graag ons netwerk uit. Daglicht Studio Yas is naast ons kantoor, ook een plek waar creatives samenkomen. Denk aan branding shoots, trainingen en zakelijke lunches.